Binance (3m): LINK-BTC

Omdat ik vandaag weinig tijd heb om te traden (en de trade niet de hele tijd in de gaten kan houden), heb ik voor een ‘snelle’ strategie gekozen. Voor alle resterende trades van deze dag zelfs voor een supersnelle: scalping to the max. Zo snel mogelijk eruit.

Mijn strategie voor snelle trades (let op: soms ook snelle verliezen!)

  • Instappen met 10% (ladder-order: 50% voor de ‘ask’-prijs, 50% voor de ‘bid’-prijs)
  • Bijkopen: 10% na een daling van 1%
  • Bijkopen: 30% na een nieuwe daling van 1%
  • Bijkopen: 50% na een verdere daling van 2%
  • Verdere daling: stop loss en wegwezen!

 Uitstappen: op 0,5% winst (!)

De CC Scanner kwam om 8:24 uur met de melding:

04  link  scanner 1

De eerste koop-opdracht slaagde meteen. En er kwam al snel een glijbaan. De CC Scanner gaf al snel nieuwe meldingen.

04  link  scanner 2

Ik kon twee keer bijkopen. Eén keer met 10% en één keer met 30%. Kortom: alweer een trade met 50% van het budget – prima!

Mijn aanpak voor deze en eventuele volgende trades: zo snel mogelijk eruit, met een lage(re) winst. Ik zat echter met flink wat volume (50% van mijn budget) in deze trade, dus uitstappen duurt dan meestal even. Nu ook, zoals je op de chart kunt zien:

Schermafbeelding 2019 09 04 om 09 29 17

De gele cirkeltjes geven momenten aan waarop een gedeelte van mijn sell-order werd gevuld (je ziet de ‘wicks’). Bij de eerste cirkel was 10% gevuld. Daarna duurde het even totdat er opnieuw wat werd gevuld: 50%, tien minuten later. Weer een paar minuten later was deze trade klaar. Resultaat: 0,5% winst op deze trade, met 50% van het budget = 0,25% budget-winst.

“Hier zat toch veel meer in?”

Mijn strategie voor deze trade was: zo snel mogelijk erin en eruit, want mijn tijd en focus is vandaag beperkt. Natuurlijk had ik ook bij de bovenste Bollinger Band kunnen uitstappen, een trailing stop loss order voor 50% kunnen doen enzovoort. Maar… vandaag dus niet! Dat laat ik over aan alle Traders in onze Telegram-groep (Je bent van harte uitgenodigd!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *