10 februari 2022 – Bitcoin en crypto: de charts van vandaag

Er is helaas geen tijd voor een podcast-aflevering, vandaag. Maar wat de charts betreft (alle charts hebben de dollar als basismunt), toch even een snelle samenvatting (gemaakt op donderdag 10 februari, om om half tien ‘s ochtends).

DISCLAIMER: niemand kan de toekomst voorspellen, ook ik niet. Alle verwachtingen die je hieronder leest, zijn dus niet meer dan dat: verwachtingen. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je besluit om te handelen!

Bitcoin dag-chart: bullish

De piek van eergisteren (45.501) is inderdaad de nieuwe Piek geworden. We zijn dus op weg naar een nieuw dal. Als dat dal boven de $36.264 blijft (het dal van 3 februari), blijft de dag-chart bullish.

Maar… we zitten nog steeds in die “$43.000”-zone, nu alweer drie dagen op rij. De weerstand in het gebied 42.500 – 44.500 is nog steeds erg groot.

Bitcoin uren-chart: nu nog bullish

Deze chart is omgekeerd van bearish naar bullish. Maar… inmiddels hebben we een hogere piek en een lager dal.

De prijs moet de komende uren wel boven de $44.865 uitkomen, anders wordt deze chart weer bearish (lagere piek, lager dal).

Ether dag-chart: bullish

Deze chart is wat ‘enthousiaster’ dan Bitcoin op dit moment. Gisteren hebben we een nieuwe piek gezien: $3.275. Hogere pieken en hogere dalen: deze chart is dus bullish en we zijn nog steeds op weg naar een hogere piek.

Ether uren-chart: bullish

Ook deze chart ziet er beter uit dan de Bitcoin-chart. Hogere pieken, hogere dalen. Maar houd die MA20/MA50 in de gaten! Die lijnen kruisen elkaar wel heel erg vaak op dit moment: één keer per dag, de afgelopen drie dagen. Van bullish naar bearish en weer naar bullish.

Waar ik op let bij deze chart: de prijs moet nu boven de $3.275 uitkomen om deze chart overtuigend bullish te laten blijven.

De Heatmap van Coin360.com

De Heatmap is overheersend lichtgroen: de prijs van de meeste munten is de afgelopen dag licht gestegen. Niet veel donkergroen te zien, maar… winst is winst!

Samenvattend…

Het ziet er allemaal iets beter uit dan gisteren. Maar overtuigend bullish is alles nog niet. Daarvoor moeten we echt wat flinke prijsstijgingen zien. Met name Bitcoin moet nu eindelijk eens doorbreken, met candles die minimaal twee dagen boven de 44.500 sluiten. Dat is wat mij betreft de ‘target’ voor de komende paar dagen! Als dat niet binnenkort gebeurt, wordt de kans op een flinke prijsdaling groter.

Het rapportcijfer: dat is een stuk beter dan gisteren, vooral vanwege de fraaie Heatmap: een 7.

Happy trading!

3 gedachten over “10 februari 2022 – Bitcoin en crypto: de charts van vandaag”

  1. Ik geniet met volle teugen van je prachtige en deskundige uitleg. Alles zo duidelijk en gemakkelijk te begrijpen. Eerlijk en oprecht. Succes met alles wat je doet.

  2. Peter Van Gent

    Goedemorgen Roelf,

    Bedankt dat je toch de moeite neemt om even jou visie jou mening neer te schrijven. We houden het rustig in de gaten, probeer een beetje te trade 😉 Suc6 met je werkzaamheden en denk zeker aan je zelf.👍

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *